Incidenten Limburg-Noord

16/06/2019 Vreemde geur waarneming

16.06.19 - 00.33uur: Nabij een loods aan de Kouk in Heythuysen zou volgens voorbijgangers een chemische geur te ruiken zijn. Hierop zijn de hulpdiensten vannacht gealarmeerd om polshoogte te nemen.

Na een grondige inspectie van de loods en omgeving door de brandweer, ondersteund door politie en een Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de Veiligheidsregio is er niets aangetroffen in de loods en omgeving.13/06/2019

Roermond. De brandweer is d.d. donderdag 13 juni om 19.00 uur uitgerukt voor een melding bij Mission Foods op de Productieweg te Roermond. Bij onderhoudswerkzaamheden is een accu van een boormachine in een pers gevallen. De accu is hierbij ontploft. Hierbij zijn geen gewonden gevallen.

De accu die in de machine terecht is gekomen is ontploft, en is gaan branden. De kleine brand die hierbij is ontstaan is snel door de brandweer geblust. Omdat de defecte accu een vreemde geur afgaf, heeft de brandweer het gehele pand ontruimt. Hierbij is het personeel op de parkeerplaats van het bedrijf opgevangen. De brandweer heeft de accu uit de pers verwijderd en in een bak met water naar een veilige plek afgevoerd. Nadat de hal is geventileerd en de brandweer nog metingen heeft verricht waarbij geen verhoogde concentratie gevaarlijke stoffen zijn gemeten, is de productie hal gedeeltelijk weer vrij gegeven voor gebruik.

Drie van de vier produktielijnen mogen nadat ze grondig zijn gereinigd en ontsmet weer gebruikt worden voor de produktie van Tortillas. De produktielijn waar het incident heeft plaatsgevonden mag nadat de voedsel en warenautoriteit deze heeft beoordeeld en goed bevonden ook weer in bedrijf worden genomen.

De deegwaren die tijdens het incident in voorbereiding waren zijn allemaal door het bedrijf vernietigd om te voorkomen dat er gevaar voor de volksgezondheid kan ontstaan. Het bedrijf heeft bevestigd dat zij hierin geen enkel risico willen lopen.​Tweets veiligheidsregio

Elektriciteit

Het beschikken over elektriciteit is de normaalste zaak van de wereld. Toch kan stroom voor lange en korte tijd uitvallen, bijvoorbeeld door werkzaamheden, overbelasting van het netwerk of extreem weer. In de meeste gevallen blijft de uitval beperkt tot een vrij klein gebied, maar soms kan de uitval een groot gebied treffen.

Hoe bereid ik me voor?

  • Leg een noodpakket aan. Naast de basisvoorbereidingen, kun je eventueel een noodaggregaat aanschaffen. Bijvoorbeeld wanneer je afhankelijk bent van elektriciteit voor gezondheid, huishouden of bedrijf.

Wat kan ik doen tijdens elektriciteits-uitval?

  • Heb je nog internet op je telefoon of tablet? Blijf verbonden met de huldiensten via internet.
  • Bel niet onnodig 112 om overbelasting van het net te voorkomen. Bel 112 alleen bij acuut gevaar.
  • Haal de stekkers uit de stopcontacten. Dit voorkomt schade aan apparaten en overbelasting op het moment dat uitval is verholpen.