Incidenten Limburg-Noord

24/08/2019 OTTERSUM, brand in woonhuis

OTTERSUM, zaterdag 24 augustus 2019.

Rond 02.25 uur is er brand uitgebroken in een woonhuis aan de Roepaanstraat in Ottersum. De brandweer heeft een persoon uit de woning gered. Deze is voor controle per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Op zaterdagmorgen rond half drie is de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand aan de Roepaanstraat in Ottersum. Omdat het vermoeden bestond dat er nog personen in de woning aanwezig waren heeft de brandweer opgeschaald naar middelbrand. De brandweer heeft bij aankomst de voordeur van de woning open gebroken en een persoon uit de woning gered. Deze persoon is ter controle per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Er bestond nog even het vermoeden dat er nog een tweede persoon in de woning zou zijn, maar er was verder niemand meer in de woning aanwezig.

De brand woedde op de slaapkamer van de woning. Het was een korte en hevige brand. Na ongeveer een half uur was de brand geblust. De woning heeft flinke rook- en roetschade opgelopen door de brand.

De oorzaak van de brand is niet bekend. De politie zal hier onderzoek naar doen.Tweets veiligheidsregio

Elektriciteit

Het beschikken over elektriciteit is de normaalste zaak van de wereld. Toch kan stroom voor lange en korte tijd uitvallen, bijvoorbeeld door werkzaamheden, overbelasting van het netwerk of extreem weer. In de meeste gevallen blijft de uitval beperkt tot een vrij klein gebied, maar soms kan de uitval een groot gebied treffen.

Hoe bereid ik me voor?

  • Leg een noodpakket aan. Naast de basisvoorbereidingen, kun je eventueel een noodaggregaat aanschaffen. Bijvoorbeeld wanneer je afhankelijk bent van elektriciteit voor gezondheid, huishouden of bedrijf.

Wat kan ik doen tijdens elektriciteits-uitval?

  • Heb je nog internet op je telefoon of tablet? Blijf verbonden met de huldiensten via internet.
  • Bel niet onnodig 112 om overbelasting van het net te voorkomen. Bel 112 alleen bij acuut gevaar.
  • Haal de stekkers uit de stopcontacten. Dit voorkomt schade aan apparaten en overbelasting op het moment dat uitval is verholpen.