Incidenten Limburg-Noord

24/08/2019 OTTERSUM, brand in woonhuis

OTTERSUM, zaterdag 24 augustus 2019.

Rond 02.25 uur is er brand uitgebroken in een woonhuis aan de Roepaanstraat in Ottersum. De brandweer heeft een persoon uit de woning gered. Deze is voor controle per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Op zaterdagmorgen rond half drie is de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand aan de Roepaanstraat in Ottersum. Omdat het vermoeden bestond dat er nog personen in de woning aanwezig waren heeft de brandweer opgeschaald naar middelbrand. De brandweer heeft bij aankomst de voordeur van de woning open gebroken en een persoon uit de woning gered. Deze persoon is ter controle per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Er bestond nog even het vermoeden dat er nog een tweede persoon in de woning zou zijn, maar er was verder niemand meer in de woning aanwezig.

De brand woedde op de slaapkamer van de woning. Het was een korte en hevige brand. Na ongeveer een half uur was de brand geblust. De woning heeft flinke rook- en roetschade opgelopen door de brand.

De oorzaak van de brand is niet bekend. De politie zal hier onderzoek naar doen.Tweets veiligheidsregio

Dierziekten

Dierziekten

Ook bij dieren kunnen ziekten uitbreken. Een uitbraak kan grote gevolgen hebben voor de houders van de dieren en voor mensen die met de dieren in contact komen of consumeren. Het voorkomen van dierziekten is niet eenvoudig. Door maatregelen te treffen wordt ervoor gezorgd dat verdere besmetting voorkomen wordt.

 

Hoe voorkom ik besmetting?

  • Zorg voor voldoende hygiëne op je bedrijf.
  • Let op tekens van ziekte bij je vee.
  • Zorg ervoor dat je vee regelmatig door een veearts wordt onderzocht en gevaccineerd.

Wat kan ik doen bij een uitbraak?

Voor meer informatie over volksgezondheid kun je terecht op de website van de GGD Limburg-Noord.